menu

Hevosavusteinen psykoterapia

Pisin matka ihmisellä on omaan sisimpään.

Hevoset reagoivat vain ja ainoastaan ihmisen sen hetkiseen mielialaan, toimintaan, ja tunteisiin. Ne eivät anna iän, sukupuolen, ulkoisen olemuksen, tai historian määritellä sitä kuinka ne suhtautuvat ihmiseen. Hevoset eivät tuomitse, eikä niillä ole ihmisten maailman luomia odotuksia yksilön suhteen.

Tarjoamme hevosavusteista psykoterapiaa toimipisteessämme Lumijoella. Päivi Kalliorinne on systeemiseen pari- ja perheterapiaan erikoistunut psykoterapeutti. Hän yhdistää ensimmäisenä Suomessa hevosavusteisuutta tähän psykoterapian suuntaukseen.

Koska sinä olet tärkeä...

Tutustu Päivin muihin terapiapalveluihin...

Mitä psykoterapia
oikein on?

Cities are definitely my thing.

i lived in london.

Can you tell?

i love black and white.

| Ihmisen muuttamista terapeutin toimesta tai "aivopesua"
| Merkki heikkoudesta, vaan vahvuudesta
| Automaattinen ratkaisu tai vastaus omiin ongelmiin
| Nopea ratkaisu, vaan jatkuva prosessi joka vaatii työtä
| Asia josta pitäisi suoriutua "oikein"

Ei ole

| Omien voimavarojen löytämistä
| Tutustumista itseen suhteessa muihin
| Terapeutin tukea omassa prosessissa
| Heikkouden, pelkojen, ja tunteiden kohtaamista
I Oman keskeneräisyyden hyväksymistä

on

Hevosavusteinen terapia sopii niin yksilöille, pareille, kuin myös perheille. Sitä voi soveltaa hyvin erilaisiin tilanteisiin. Muun muassa tunnelukkojen aukaisemiseen, tunteiden sanoittamiseen, paniikkihäiriöiden hoitoon ja pelkotilojen käsittelyyn ja hallintaan hevosavusteisesta psykoterapiasta voi löytyä paljon apua.

Paha hevosallergia voi rajoittaa hevosavusteiseen psykoterapiaan osallistumista, mutta terapiatilanne ei välttämättä vaadi suoraa kontaktia hevoseen. Selkään ei ole pakko nousta koskaan, eikä päätavoitteena ole ratsastuksen opetteleminen. 

Terapiatoimintamme kuuluu Kela-korvauksen piiriin, joten meille pääset joko itse maksavana*, Kelan kautta, tai tilanteen mukaan kunnan kustantamana. Kelan kautta saapuvana vaaditaan psykiatrin P-lausunto.

*Terapiatoiminta on terveyden- ja sairaanhoidon palveluna arvonlisäverovapaata toimintaa. Laskut ja kuitit toimitetaan sähköisesti ja palvelut voi maksaa joko laskulla tai paikan päällä kortilla. Huomioithan, että emme ota vastaan käteistä. 

hevosavusteinen terapia sopii?

kenelle & mihin

Päivi Kalliorinne
2021

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse convallis tellus ut venenatis interdum. Integer ut elit sollicitudin, aliquam orci ac, malesuada nisi. Suspendisse fringilla dui enim, quis fringilla diam varius non. Mauris blandit finibus fermentum. Nam malesuada urna eu velit fermentum, a cursus ipsum imperdiet. Integer sit amet lacus sollicitudin, maximus lectus at, egestas enim. 

& mille siitä on apua?

Kenelle

Päivi kalliorinne
2021

UKK

Terapiassa käynti ja sen suunnittelu herättää usein paljon kysymyksiä. Alta löydät vastaukset useimmiten kysyttyihin kysymyksiin. Kerromme mielellämme lisää ja vastaamme kysymyksiisi myös sähköpostitse tai puhelimen välityksellä. Ethän siis epäröi ottaa yhteyttä!

milloin VOI hakeutua terapiaan?

Psykoterapiaan voi hakeutua monesta eri elämää haittaavasta syystä. Kenties koet olosi ahdistuneeksi, masentuneeksi, kärsit kroonisista kivuista, et saa nukuttua tarpeeksi, kärsit pelkotiloista, tai kovasta stressistä erilaisten elämäntilanteiden takia. Jos tunnet olevasi jumissa yksilönä, pariskuntana, tai perheenä jonkin asian kanssa ja haluaisit oppia tutkimaan lähempää ja käsittelemään vaikeita asioita, psykoterapia voi auttaa sinua löytämään oikeat työvälineet näiden purkamiseen. 

kirjoittaako psykoterapeutti lääkereseptejä?

Ei. Ainoastaan psykiatri saa kirjoittaa reseptejä lääkkeille. Psykoterapeutti voi kuitenkin olla osa hoitosuhdetta, jonka piiriin saattaa kuulua myös psykiatri. Tarvittaessa psykoterapeutti voi myös suositella asiakkaalle psykiatrin luona käyntiä. Psykoterapeutin pääsääntöinen rooli on tarjota systemaattista, suunnitelmallista terapiaa jossa asiakas ja terapeutti ovat tasa-vertaisessa asemassa, etsien yhdessä työkaluja paremman elämänlaadun rakentamiseen.

Kuinka valita sopiva psykoterapeutti?

Psykoterapiassa on erityisen tärkeää, että yhteistyö terapeutin kanssa tuntuu luontevalta. Tämän takia onkin hyvä sopia ensin tutustumiskäynti, jonka perusteella terapian jatkosta kyseisen terapeutin kanssa voidaan sopia tarkemmin. Tarvittaessa suosittelen mielelläni myös muita alueen psykoterapeutteja jos kemiat eivät tutustumiskäynnillä kohtaa. Terapeutteja on erilaisia niin persoonallisuuksien, kuin myös terapiassa käytettyjen menetelmien kannalta. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva terapiasuhde!

hevosavusteinen systeeminen pari- ja perheterapia -Mikä?

Systeemisessa pari- ja perheterapiassa terapeutti ja perheen jäsenet ovat yhdessä tutkimuskumppaneita, osallistuen perheen sisäisen vuorovaikutuksen ja yksittäisillä perheenjäsenillä esiintyvien oireilujen ymmärtämiseen. Perheterapialla pyritään myös löytämään rakentavia ongelmanratkaisukeinoja, joiden avulla perheen tilanne voi muuttua paremmaksi. 

Hevoslauma on eräänlainen perheeseen verrattava systeemi, jossa on tietynlaiset laumakäyttäytymisen säännöt. Tämän laumajärjestelmän mallin integroiminen perheeseen, eli perheen sisäisten sääntöjen luominen ja korjaaminen auttaa perhettä ja sen jäseniä ylläpitämään tasapainoa samalla tavalla, kuin hevoslauma pitää järjestystä yllä. Hevoslauman jäsenten rooleja, rajoja, sääntöjä ja viestintätapoja tarkkaillen voi oppia käsittelemään ja saamaan käsityksen oman perheen sisäisestä toiminnasta ​​ja kokemuksista.

Monesti ja kuinka usein terapiassa käydään?

Psykoterapia on suunnitelmallinen hoitomuoto jonka käyntikerrat jakautuvat yleisesti ottaen seuraavanlaisesti, useimmiten viikoittaisilla tapaamisilla:

Aloitus ja tutustumisjakso (4 x 60min)
Määritetään tavoitteet yhdessä asiakkaan kanssa, sovitaan työskentelytavat ja tutustutaan rauhassa hevosiin.

Hoitojakso (4 x 60min)
Työskennellään tavoitteiden mukaisesti, tarvittaessa asettaen lisätavoitteita.

Jatkohoitojakso (4 x 60min)
Lisätään tarvittaessa varsinaisen hoitojakson päälle, mikäli tavoitteita ei ole saavutettu kahdeksan käyntikerran aikana, tai niitä on työstettävä lisää. Näin ollen käyntejä tulee korkeintaan 12.